vluchtelingenhulpmook.nl
» Nieuws

Nieuws

05-12-2018

Sinterklaas 2018

Ook dit jaar (zondag 2 december) is Sinterklaas met 3 Pieten naar het Moks Cafe gekomen, om de kinderen van in onze gemeente gehuisveste vluchtelingen in het zonnetje te zetten.

er waren in totaal ruim 50 aanwezigen: ouders, kinderen en vrijwilligers van VHM.Voor elk kind had sinterklaas warme belangstelling, en een persoonlijk woordje. Maar de Pieten hadden geen zakken met kadootjes niet bij zich. Samen met de Pieten gingen de kinderen op zoek. Gelukkig zijn de kadootjes gevonden. Toen ieder kind zijn of haar kadootje had ontvangen, werden de kado's allemaal tegelijk uitgepakt. Dat leverde uitsluitend blije en gelukkige gezichten op.

Wanneer de kinderen even geen zin hadden om te luisteren, konden zij zich uitleven met enkele oudhollandse spelletjes.

Een heel geslaagde middag!

sinterklaas 2018 

 

   
17-10-2018

uitstapje naar maisdoolhof

Op zaterdag 13 oktober hebben we voor vluchteling kinderen en hun ouders een uitstapje georganiseerd naar het maisdoolhof, gelegen tussen Malden en Nijmegen-Dukenburg. Het was een prachtige, nazomerse dag met veel zon en temperaturen van 27 graden! De kinderen genoten van de vele speelmogelijkheden (zoals de springkussens, de skelters en de mini-tractoren) en hadden tussendoor nog maar net tijd om iets te komen drinken of een ijsje te eten. De moeders konden van het zonnetje genieten en de vaders genoten stiekem van hun ritje op de skelter. Het was zeker voor herhaling vatbaar.
 
Knipsel mais 1   Knipsel mais 2
17-10-2018

VHM op Molenhoekdag 2018

Op zondag 2 september 2018 heeft Vluchtelingenhulp Mook weer met een kraampje op de Molenhoekdag gestaan, om aan belangstellenden informatie te geven over de opvang van vluchtelingen in onze gemeente, en om vrijwilligers te werven. Vluchtelingenvrouwen uit Somalië, Eritrea, Syrië en Irak hadden lekkere hapjes gemaakt, die gretig aftrek vonden. 
Ook konden, zoals reeds enkele jaren gebruikelijk, belangstellenden een kleine 'inburgeringstest' voor Nederlanders doen. Negentien mensen maakten van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan de prijsvraag; drie van hen hadden alle antwoorden goed. Na loting is de prijs (een levensmiddelenpakket van de Landwinkel bij het Jachtslot) naar Mariet Dorresteijn gegaan.
Veel vluchtelingenkinderen hebben vol enthousiasme deelgenomen aan de verschillende kinderactiviteiten. Een zestal vluchtelingen heeft zich als vrijwilliger ingezet voor Stichting Molenhoekdag door te helpen bij de opbouw van de kraampjes of de begeleiding van de kinderactiviteiten.
Mede door het heerlijke weer, was het weer een hele goede dag!