vluchtelingenhulpmook.nl
» Nieuws

Nieuws

15-09-2017
Vluchtelingen uit Mook/Molenhoek op Televisie L1

De Limburgse TV zender L1 is gestart met het uitzenden van een 8 delige serie met de titel 'Dicht bij mijn bed'.  In deze serie trekt Han van der Meer de provincie in, op zoek naar buitenlanders (ook met een vluchteling achtergrond) die zich in Limburg hebben gevestigd, en naar de mensen die hen daarbij helpen. In de afsluitende aflevering wordt aandacht besteed aan vluchtelingen uit de gemeente Mook en Middelaar. Deze aflevering wordt uitgezonden op zaterdag 21 oktober, 10.00 uur, en wordt die dag meerdere keren herhaald. Deze uitzending is ook via internet te bekijken. Interessant! Ga dat zien!

https://l1.nl/dicht-bij-mijn-bed-op-l1-tv-131471/

 

04-09-2017
Molenhoekdag 2017

Heel Molenhoek heeft mede door het heerlijke weer kunnen genieten van een heel geslaagde Molenhoekdag. Van de organisatie van Molenhoekdag heeft VHM ca 20 kaarten gekregen, die zijn uitgedeeld aan de kinderen. Dat was een hartstikke fijn gebaar van Molenhoekdag. Dank daarvoor! De kinderen hebben enthousiast meegedaan aan het schminken, knutselen, en allerlei spelletjes. De wat oudere jeugd was zaterdagavond ook aanwezig, en heeft zich prima vermaakt en genoten van de muziek en de prettige sfeer. 

 

Onze stichting Vluchtelingenhulp had opnieuw een drukbezochte stand tijdens de Molenhoekdag.Er waren heerlijke exotische hapjes te koop, die hun weg naar de vele bezoekers heel gemakkelijk konden vinden. Tegelijkertijd konden de belangstellenden meedoen aan ons prijsvraagje. De winnaar van de prijsvraag is Imke Vos uit Mook; zij ontvangt een cadeaupakketje van de nieuwe Landwinkel in het Jachtslot. Opvallend was dat alle deelnemers het aantal vluchtelingen dat onze gemeente moet huisvesten, te hoog of veel te hoog inschat. Helaas was ook onbekend dat wij al bijna 30 jaar vluchtelingen helpen en begeleiden.

 

Natuurlijk hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om ons werk weer onder de aandacht te brengen, en geprobeerd nieuwe vrijwilligers te werven. Er zijn weer een paar Molenhoekers die ons willen helpen, en ook enkelen die hier serieus over na gaan denken. Opnieuw een zeer geslaagd weekend.

MHD 2017-1a

MHD 2017-2a

MHD 2017-3a

 

 

04-09-2017
Multiculturele maaltijd

Op vrijdag 1 september is er een multiculturele maaltijd georganiseerd. In totaal hebben er 21 vrouwen aan deelgenomen. Zij hebben samen vele lekkernijen gekookt, gebakken en klaargemaakt. Er waren gerechten uit o.a. Syrië, Eritrea, Somalie, Irak. Alle exotische gerechten hebben uitstekend gesmaakt, en het was een gezellig samenzijn.

MCM 2017-1b

MCM 2017-2b

03-06-2017
Geslaagde Voorjaarsactiviteit!

Op 21 mei hebben 49 nieuwe inwoners van Mook en Middelaar met een verblijfsvergunning, en 26 vrijwilligers genoten van een heel leuke middag bij Schutterij St Antonius Abt in Mook. Het geweldige weer maakte de middag helemaal top.

De enthousiaste Gildeleden hebben ons een demonstratie gegeven van vendelen, begeleid door een tamboer en een bazuinblazer. Door diverse vluchtelingen zijn heerlijke hapjes gemaakt uit o.a. Syrië, Soedan, Somalië en Eritrea. Maar de meeste aandacht ging toch uit naar het kruisboogschieten. Maar liefst 46 personen toonden hun vaardigheden met de kruisboog, of gingen dat aanleren. In een echte competitie bleek uiteindelijk Gofran Osman de beste. Haar vader (Yousef Osman) heeft het meesterschot gewonnen.

Door het bestuur van VHM is tijdens deze bijeenkomst gebruik gemaakt om Marlies Megens even in het zonnetje te zetten voor het feit dat zij zich al 25 jaar inzet voor het vluchtelingenwerk. Eerst onder de vlag van de Algemene Hulpdiest Mook, later onder de naam ROA (Regionale Opvang Asielzoekers)en uiteindelijk onder de huidige naam VluchtelingenHulp Mook. Alle kinderen van de Vluchtelingen hebben Marlies een tulp aangeboden, Hans sprak Marlies toe namens het bestuur, en tenslotte werrd Marlies massaal toegezongen (tulpen uit Amsterdam) op een tekst van Gabriëlle. 

De hele dag was zeer geslaagd, zo laten de foto's zien.

SAM_6938 SAM_6924

SAM_6933 SAM_6949 

IMG_4743  SAM_6918